Wat is?

Touch for Health

Letterlijk "Aanraken voor Gezondheid". Door middel van spiertesten worden onbalansen opgespoord in onze meridianen (energie-banen volgens de Chinese acupunctuurleer). Deze onbalans kan worden veroorzaakt door vele factoren o.a. strukturele, emotionele of chemische (voeding, medicijnen). Door lichte druk op de spier uit te oefenen kun je:

  • bepalen in welke meridiaan(en) verstoringen zijn opgetreden.
  • uitzoeken welke de meest effectieve correctie is om de balans weer te herstellen.
  • bekijken of gerichte oefeningen en mogelijk aanpassingen in de voeding het lichaam verder in balans kunnen brengen.
  • inzicht verkrijgen in het ontstaan van de klachten en de onderliggende stress-factoren.

De Touch for Health geeft onze eigen vitale energie een duwtje in de goede richting, waarna wijzelf verder aan onze gezondheid of genezing kunnen werken.

Kinesiologie

De Kinesiologie is gebaseerd op de technieken uit de Touch for Health, maar maakt het mogelijk om veel dieper op een klacht in te kunnen gaan. Met behulp van kinesiologische technieken kunnen we een duidelijk energetisch beeld schetsen van alle stressfactoren op lichamelijk, emotioneel en voedingsgebied die ten grondslag liggen in het heden èn het verleden aan de klachten van een cliënt. Het is geschikt voor alle leeftijden. Zelfs bij baby's kun je met behulp van de kinesiologie opsporen en behandelen waarom een baby bijvoorbeeld niet slaapt of veel huilt.

Het is in Nederland te leren middels het volgen van de HBO opleiding voor Kinesiologie bij de Nederlandse School voor Kinesiologie waarvan ik de coördinator ben en vakdocent.

Fysiotherapie

Voor velen een bekend begrip, maar in de Rozenquartz niet meer los te zien van het spiertesten. Voor mij als kinesiologe vormt de fysiotherapie een rijke basis aan medische en psychosociale kennis die ik te allen tijde kan inzetten om de cliënt beter te kunnen begeleiden.